11 Mayıs 2016 Çarşamba

MERİDYEN TERAPİLERİ SAFRAKESESİ



SAFRA KESESİ MERİDYENİ

      Vücuttaki en uzun ikinci meridyendir. Akış yönü baştan ayağa doğrudur. Kaşın dış bitim noktası ile gözün dış kenar noktasının kesişme yerinden başlar, başı dolanarak, boyundan omuzdan, koltuk altından göğüs kafesini geçer, kalça kemiği üstüne gelir.  Kalça kemiği gamzesi üzerinden , bacakların yanından geçerek ayak bileği önüne gelir ve dördüncü parmakta  sonlanır. Gün içinde maksimum çalıştığı saatler 23.00- 01.00 arasıdır.

Safra kesesi meridyeni dengede olduğunda;  kişi ayakları yere basan özgürlük duygusu içindedir.

Safra kesesi meridyeni dengesizliğinde adını aldığı organla ilgili fiziksel bozukluklar sıklıkla tek taraflı baş ağrılar, diz problemleri, kabızlık ve boyun ağrıları vardır. Meridyendeki     enerji dengesizliğine bağlı olarak göz yorgunluğu, görme bulanıklığı, göz aklarında sararma (enfeksiyona bağlı olmayan), ve çapak birikimi  olabilir. Bu meriyendeki tıkanıklıklar vücudun bir çok yerinde ağrıya sebep olabilir.

Safra kesesi meridyeni enerjisi aşırı yüklü ise; kişi şiddet eğilimlidir. Aşırı küfürlü konuşur.  Kindar ve intikamcıdır.  Şiddet dolu bilgisayar oyunlarını ve filmleri sever.

Safra kesesi meridyeni enerjisi düşük olduğunda ;kişi yenilmişlik ve çaresizlik duygusu içindedir.  Kendine ve başkalarına rastgele zarar verebilir. Önemsiz ayrıntılarla aşırı ilgilenir.  Paniğe kapılmaktan ve karar alamamaktan korkar.



 Safra kesesi meridyenini dengelemek için nefes ve yoga duruşu: Srtüstü yere yatın  Ayaklarınız dümdüz yere basacak şekilde dizlerinizi bükün. Ellerinizi başınızın arkasına koyun.Başparmaklarınızla kafatasınızın alt kısmına  bastırın. Derin nefes alın.  Omuzlarınızı iyice yereyaklaştırın, bacaklarınızı karnınıza çekin. Derin nefes vererek gövdenizi   sağa  döndürün.  Yine ilk pozisyona gelin , derin nefes alın.   Bu kez aynı şekilde gövdenizi sola döndürün.  Hareketi üçer kez tekrar edin.




Hiç yorum yok: