11 Mayıs 2016 Çarşamba

MERİDYEN TERAPİLERİ İNCEBAĞIRSAK MERİDYENİ

                                                        İNCEBARĞIRSAK MERİDYENİ

Kalbin eşli meridyeni olan incebağırsak meridyeni de bedenin üst kısmında yer alır.  Elin küçük parmağının dış ucundan başlar,kolun arkasından omuza ,oradan boyun bölgesine yönelir, kulağın önünden elmacık kemiğine gider, sonra dönerek kulağın açıldığı yerde sonlanır. Gün içinde maksimum çalıştığı saatler 13.00-15.00 tir.

Bu meridyen dengede ise kişi canlı, eleştirilere rağmen risk alabilen bir yapıya sahiptir. 

Denge bozulduğunda ortaya çıkan bulgular, kulak problemleri, çene ekleminde ağrı,sindirim zorlukları,, karında ağrı,omuz ve kolda ağrı ve tutulma gibi durumlardır. İncebağırsaklarda besinlerin yararlı kısımları emilir, atık maddelerse ayrıştırılır.  Bu süreç aynı zamanda ruh boyutunda da yaşanır. Düşünce, bilgi, duygular, gördüklerimiz, işittiklerimiz arasında saf olanı olmayandan ayrıştırabilmekte zorlanabiliriz.  Şöyle ki,bu meridyeni dengesiz olan kişiler aynı şeyi sürekli yapma eğimlindedir. Özellikle temizlik konusunda çok titizdir. Ölüm korkusu, hastalık korkusu, terk edilme korkusu, ilgi görmeme  korkusu ve kendine acıma gibi duygular içinde sürekli bunalır kalır.İncebağırsak dengelendiğinde birçok kişi rüyasında uçtuğunu görür ve hisseder. İçinde özgürlük ve haz duygusunu hisseder.

İncebağırsak meridyenini dengelemek için nefes ve yoga duruşu:Ayaklar birbirine paralel ,omuz hizasında  ayakta durun.Dizleri hafif kırın. Ellerinizi arkadan kenetleyin. Ellerinizi, mümkün olduğunca yukarı kaldırırken derin nefes alarak başınızı dizinize değdirmeye çalışın. Ve nefes verin. Bu pozisyonda 30 sn.kadar kalın. Tekrar nefes alarak hareketi tekrarlayın.

Hiç yorum yok: