11 Mayıs 2016 Çarşamba

MERİDYEN TERAPİLERİ KALP MERİDYENİ

                                                                         KALP MERİDYENİ

Bedenin üst kısmında yer alan meridyenlerden biri olan bu meridyen koltukaltından başlar, kolun içinden aşağıya doğru akar ve serçe parmağın iç ucunda  tırnağın kenarında sona erer.  Gün içinde maksimum çalıştığı saatler  11.00-13.00 dür.
Ana rahminde  beyin oluşmadan önce kalp atmaya başlar. Kalp sinir hücresinden zengin, kastan oluşmuş, bedene kan pompalayan bir enerji kaynağıdır.  Kalp her gün yüz bin kez atar, yaklaşık sekiz bin litre kan pompalar.

Daha önceki yazılarımda da söz ettiğim gibi meridyenler yüksek titreşimli enerji kanallarıdır.  Ve bu kanallar mıknatıs, doğal taşlardan yapılmış mücevher, pil ve elektromanyetik aletlerden etkilenirler. Kalp meridyeni kollarda yer aldığından özellikle saat takma konusuna değinmek istiyorum. Pille  çalışan saatler, özellikle sol bileğe takıldığında  kalp ritmini olumsuz etkileyebilir. Onun için özellikle kalbi zayıf, kan dolaşımı sorunları olan veya kalp krizi riski taşıyan kişilerin dikkatli olması gerekir. Ya elle kurulan saat kullanmalarını , ya da saatlerini sağ bileklerine takmalarını öneririm.
Kalp meridyeni tıkanıklıklarında  kolun iç tarafında ağrı, uyuşma, küçük parmakta ağrı veya tutulma, uykusuzluk unutkanlık gibi belirtiler ortaya çıkar.

Kalp meridyeni dengede olduğunda: Kişide haz duygusu vardır. Çocuk gibi neşeli, içten kahkaha atar, fiziksel, duygusal zihinsel ve ruhsal olarak canlılık içinde sevgi dolu, hayata gülen gözlerle bakan bir yapısı vardır.

Kalp meridyeni dengesiz olduğunda: Kişi sürekli bir zaman darlığı içindedir Araba kullanırken sürekli araç geçme, yeşil ışık yandığında gaza yüklenerek arabayı şaha kaldırma, sürekli şerit değiştirme gibi saniyesel acillikleri vardır. Aynı anda birden çok iş yapmayı sever. Tuvalette kitap okumak gibi.   Sürekli koşuşturmaca içindedir.  Her karar için kendisine danışılsın ister, olmayınca da kızar. Kalp kızgınlığının ilacı ise ne güzel ki, eczanelerde satılmaz. SEVGİ ve KENDİNİ  AFFETMEKTİR.

Kalp meridyenini dengelemek için nefes ve yoga duruşu: “Anne karnındaki bebek” duruşu da denen bu duruş için  derin bir nefes alırken, dizlerinizin üzerine oturun. Nefes verirken yavaşça öne eğilin, alnınızı yere değdirin.  Bu arada eller bedenin iki yanında ,  avuçlar yukarı bakacak şekilde , her iki elin küçük parmağını ayak başparmağı ile ikinci parmak arasına geçirebilirseniz çok daha iyi sonuç alırsınız. Bu şekilde nefes alıp vererek 2 dakika kadar kalın.

Hiç yorum yok: