27 Mayıs 2016 Cuma

ÇOCUKLARINIZ OYUN HAMURU DEĞİLDİR. !

DÜNYADAKİ EN İYİ NİYETLERLE ÇOCUKLARINIZI ŞARTLANDIRDIĞINIZI FARK EDİN !


Ağaçlar, kimse onlara nasıl büyüyeceklerini öğretmeden büyümeye devam ederler. Hayvanlar, kuşlar bütün varoluş hiçbir programa ihtiyaç duymaz. programlama fikrinin kendisi temelde esaret yaratıyor. Ve insan binlerce yıldan beri farklı isimlerde köleler yaratmaktadır. İnsanlar bir isimden bıktığında, başka bir isim derhal onun yerini alır. Değiştirilmiş birkaç program, koşullanmanın sağında solunda birkaç değişiklik _ama temel mesele aynı kalır_ebeveynler, eski kuşak, çocuklarının belirli bir tarzda olmasını ister. Bu nedenle "Nasıl" diye soruyorsun.
Bana göre ebeveynlerin işlevi çocukların büyümesine yardım etmek değildir_onlar sensizde büyüyecekler. Senin işlevin desteklemek, beslemek, zaten büyümekte olana yardım etmektir. Yön gösterme ve idealler verme. Onlara neyin doğru, neyin yanlış olduğunu söyleme : Bırak kendi deneyimleriyle bulsunlar.
Sen tek bir şey yapabilirsin ve o da kendi yaşamını paylaşmaktır. Çocuklarına ebeveynlerin tarafından koşullandırıldığını belli sınırlarla belli ideallere göre yaşadığını bu sınır ve idealler yüzünden yaşamı tamamen kaçırdığını; ve onların yaşamını mahvetmek istmediğini anlat. Onların tamamen bağımsız olmasını istersin senden bağımsız, çünkü onlar için sen bütün GEÇMİŞİ  temsil ediyorsun.
Çocuklara "bizden bağımsız olmanız gerekir. Bize itaat etmeyin, kendi zekalarınıza güvenin. Yoldan çıksanız bile bir köle olarak kalmaktan ve daima doğru kalmaktan çok daha iyidir. Kendi başına hatalar yapmak ve bu hatalardan ders çıkarmak başka birisini takip etmekten ve hata yapmaktan daha iyidir. Ancak o zaman takip etmek dışında hiçbir şey öğrenemeyeceksin. Ve bu zehirdir. Saf zehir demek cesaret ister ve bir annede ve bir babada çok büyük sevgi olmasını gerektirir.
Sevdiğin zaman çok kolaydır. Nasıl olduğunu sorma, çünkü nasıl bir yöntem, bir teknik istiyorsun demektir. Ve sevgi bir yöntem değildir.
Çocuklarını sev onların özgürlüğünden zevk al. Hatalar yapmalarına izin ver. Nerede hata yaptıklarını görmelerine yardım et. Onlara hata yapmak yanlış değildir. Olabildiğince çok hata yap, çünkü bu şekilde daha çok öğreneceksin. Fakat tekrar tekrar aynı hatayı yapma, çünkü bu seni aptal yapar de.
 Yani benden basit bir cevap çıkmayacak. Bunu çocuklarınla an ı yaşayarak onlara küçük şeylerde mümkün olan her özgürlüğü tanıyarak bulmak zorunda kalacaksın.

 OSHO; ŞÖHRET SERVET VE İHTİRAS KİTABINDAN

Hiç yorum yok: